Doi tătari „descoperă excelenţa” într-un proiect al SRR şi al Academiei Române

De curând, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România a avut loc lansarea cărţii „România se prezintă: Descoperă excelenţa”, lucrare apărută deopotrivă în format print şi audio. Este un proiect ambiţios iniţiat de Societatea Română de Radiodifuziune şi derulat alături de Reţeaua studiourilor regionale Radio România şi de Academia Română.

Lucrarea, care reuneşte 45 de interviuri realizate de-a lungul mai multor sezoane în cadrul emisiunii „România de nota 10”, cuprinde şi cinci convorbiri de la Constanţa, realizate de redactorul Cecilia Pătrăhău. Doi dintre interlocutori sunt etnici tătari. „Aşa cum îi cunoaştem noi aici pe tătari, ambiţia şi inteligenţa nativă i-au dus departe pe Eden Mamut şi Erchin Serpedin, ambii profesori universitari. Primul este profesor doctor la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, iar cel de-al doilea predă peste ocean, la Universitatea Texas A & M din SUA”, a spus, în prezentarea lucrării, realizatorul interviurilor.

Lansarea de săptămâna trecută a avut loc în mijlocul membrilor comunităţii şi în prezenţa celor doi interlocutori care au vorbit despre reuşitele lor atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării, acolo unde, tătari fiind, reprezintă cu mândrie şi responsabilitate România.

„Este o onoare pentru noi să găzduim această lansare şi să fim partea a acestui proiect îndrăzneţ. Cartea şi cei doi protegonişti sunt expresia clară a activităţii susţinute a etnicilor noştri în orice domeniu de activitate care conduce la promovarea României în spaţiul internaţional. Suntem deschişi oricăror colaborări precum cea de acum cu radioul naţional şi cu Academia Română, colaborări care ne obligă să aspiram spre standarde educaţionale şi culturale superioare, menite a ne pune în valoare comunitatea şi etnicii care desfăşoară activităţi de cercetare în orice domeniu”, a declarat preşedintele UDTTMR Varol Amet.

Articol publicat şi în cotidianul constănţean „Cuget Liber”

Despre adinabocai

Jurnalist
Acest articol a fost publicat în Interetnica și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu