Tătarii din România se pregătesc pentru primul festival în aer liber

An de an, luna septembrie debutează cu cea mai amplă manifestare pusă la cale de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România de 17 ani încoace. Este vorba despre Festivalul Internaţional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco – Tătar care transformă în fiecare toamnă municipiul Constanţa într-o adevărată capitală a dansului, cântecului şi portului turco – tătar. Anul acesta manifestarea se va organiza în perioada 8 – 11 septembrie, imediat ce se va ieşi din post şi se va fi încheiat Luna Ramazan.

După cum spune şi preşedintele UDTTMR, Varol Amet, manifestarea va fi şi de data aceasta una plină de surprize. Sunt aşteptate ansambluri din Crimeea, Turcia, Bulgaria, Kazahstan, Azerbaijan care vor evolua pe scenă alături de ansamblurile comunităţii tătare din România.

Cea mai mare surpriză pregătită de organizatori este însă locul unde vor avea loc spectacolele. În premieră, anul acesta festivalul se va ţine în aer liber, la Grădina de Vară Soveja.

„Aşa cum i-am obişnuit pe etnicii noştri, dar şi pe toţi cei care iubesc cultura noastră, şi anul acesta vom veni cu numeroase surprize care să ridice standardul manifestării. Printre invitaţi ne dorim să îi avem alături, ca în fiecare an, pe fraţii noştri tătari din Crimeea, ansambluri ale turcilor şi tătarilor din Bulgaria, Turcia, Kazahstan, Azerbaijan, iar lista este încă deschisă, fiind în plină organizare în prezent”, a declarat preşedintele UDTTMR, Varol Amet.

Toamna va veni aşadar cu multe surprize atât pentru etnicii tătari ale căror ansambluri au început deja şi ele pregătirile pentru marea confruntare artistică ce va avea loc în prezenţa unor oaspeţi de seamă, dar şi pentru noi, spectatorii, care vom avea ocazia să aplaudăm la scenă deschisă cei mai de seamă mesageri ai cântecului, dansului şi portului turco – tătare.

Despre adinabocai

Jurnalist
Acest articol a fost publicat în Interetnica și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu