Narcis Cidem Brăslaşu şi ale sale „Povestiri autobiografice”

Cu o îndârjire pe care nu mulţi dintre noi o au, tânăra tătăroaică Narcis Cidem Brăslaşu a reuşit performanţa de a strânge din nou prietenii şi familia în jurul ei la lansarea celei de-a 12-a cărţi. Este o lucrare autobiografică, născută dintr-un amalgam de sentimente şi construită în jurul poveştii ei de viaţă. Durere, suferinţă, ambiţie, disperare, înţelegere, credinţă, speranţă… toate răscolesc sufletul tinerei autoare ori de câte ori în mintea-i se derulează mai repede sau mai încet firul vieţii ei.

Lansarea celei de-a 12-a cărţi a fost un moment emoţionant pentru Ketty, aşa cum o ştiu prietenii pe Narcis Cidem Brăslaşu. I-au fost alături numeroşi etnici tătari, dar şi toţi cei care îi apreciază efortul necontenit de a depăşi suferinţa fizică refugiindu-se în scris. Îi stau alături părinţii, care o sprijină în demersul ei scriitoricesc, reprezentanţii UDTTMR, dar şi profesor Aura Văceanu, care a şi semnat prefaţa la lucrarea lansată săptămâna trecută la sediul uniunii tătare din Constanţa şi în prezenţa liderilor comunităţii.

Aşa cum spune şi titlul, cartea cuprinde o serie de „povestiri autobiografice” scrise, de această dată, în limba română. Este o carte cu o imensă încărcătură emoţională, inspirată exclusiv din povestea de viaţă a autoarei.

„Din 2002, de la primul volum de poezii intitulat ,,Kuwnaksız Balalık” (,,Copil fără copilărie”), până la cel mai recent volum de povestiri autobiografice, Cidem ne-a demonstrat că gustul dulce-amărui al vieţii poate fi înnobilat de dăruire, lumină, putere, de o imensă sensibilitate.

Cidem, talentul nu cunoaşte limite, lumea nu ţi-a fost refuzată, dimpotrivă, eşti mai puternică decât noi toţi laolaltă, iar harul şi inteligenţa ţi-au dat forţa să învingi soarta nemiloasă, să transformi neputinţa, durerea  şi dezamăgirea în virtute, speranţă şi dragoste.

Îţi mulţumim, Cidem, pentru că esţi un adevărat exemplu. Vă mulţumim, doamna Umeiran, mama şi îngerul păzitor al lui Cidem, că ne-aţi dăruit un suflet atât de sensibil şi delicat, un suflet atât de nobil şi pur, care vibrează pentru eternitate, pentru frumuseţea interioară, adevărată”, a fost mesajul preşedintelui UDTTMR, Varol Amet, la lansarea cărţii tinerei Narcis Cidem Brăslaşu.

Articol publicat și în cotidianul constănțean „Cuget Liber”

Despre adinabocai

Jurnalist
Acest articol a fost publicat în Interetnica și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu