Tinerii turci și tătari își dau întâlnire, vineri seară, la Geamia Hunkiar

E „Noaptea Sfântă de Kadir”, e „Noaptea Puterii”, e noaptea ce face cât o mie de luni, e noaptea ce leagă a 26-a de cea de-a 27 zi din Luna Sfântă Ramazan, prilej pentru toţi musulmanii să se apropie mai mult de viaţa religioasă şi să se dedice rugăciunii. Se spune că în această noapte, Cartea Sfântă, Coranul, a fost revelat Profetului Mohammed, iar rugăciunile făcute acum sunt foarte importante pentru sufletul fiecărui musulman. În această noapte, toate geamiile sunt deschise.

Anul acesta, Kadir Gecesi se sărbătoreşte în noaptea de vineri spre sâmbătă, 26/27 august, şi, aşa cum obişnuiesc de câţiva ani încoace, tinerii turci şi tătari îşi dau întâlnire în această noapte la Geamia Hunkiar din zona veche a Constanţei pentru a se ruga şi a afla mai multe despre această sărbătoare în cadrul seminarului „Noaptea Sfântă de Kadir”. Acţiunea, organizată şi anul acesta de Organizaţia de Tineret a UDTTMR, Comisia de Tineret a UDTR, Muftiatul Cultului Musulman din România şi Consulatul General al Turciei la Constanţa, va începe vineri, 26 august, la orele 23,30 şi va ţine până în zorii zilei de 27 august, sfârşindu-se cu masa de dimineaţă, de dinainte de răsăritul soarelui.

Şi pentru că de la an la an numărul participanţilor a crescut îmbucurător, organizatorii speră ca şi anul acesta să se mai bată un record…

Despre adinabocai

Jurnalist
Acest articol a fost publicat în Interetnica și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu